raske lån
6 kommentarer

Hvad er et samlelån?

Et samlelån, er et lån, hvor du får mulighed for, at en eksisterende bank eller et kreditselskab ’overtager’ dine lån og samler dem i et samlet lån. Det kan ofte give store besparelser i det samlede beløb, du skal tilbagebetale (samlede kreditomkostninger). Hvis du kan se, at du kan sidde billigere ved at samle dine lån og din gæld i et samlet lån, så skal du gå efter det. Prøv fx med en medansøger / kautionist, hvis du har muligheden. Det kan fx være venner eller familie, som der ved, at de kan regne med, at du betaler tilbage. Der er ikke noget som gæld mellem venner og familie, kan skabe splid. Blot for at understrege, at du skal arbejde for, at du kan sidde billigere, hvis du er kommet i en situation med for meget gæld. Udover betegnelsen ’Samlelån’, så optræder det også nogle gange som ’Refinansiering af lån, gæld, kreditkortgæld’.

Samlelån kan betyde store besparelser på den samlede kreditomkostning, der skal betales tilbage. Tjek fx Bank Norwegian eller i din bank, om du kan få et fordelagtigt samlelån.

Hvem tilbyder samlelån?

Tjek listerne over lån igennem her på 117Banker. Du vælger bare en af overskrifter, og kigger listerne igennem og vælger et lån ved at klikke på den grønne knap. Det er helt uforpligtende og gratis at ansøge og indhente et eller flere lånetilbud, så du kan vælge det billigste lånetilbud. Et af de lån, vi sammenligner og anbefaler er Bank Norwegian, der tilbyder samlelån i Danmark, Sverige og Norge. Her har du også mulighed for en medansøger eller kautionist, som sandsynliggør, at du får godkendt din ansøgning om et samlelån.

Skal jeg samle lån eller ikke?

Hvis du har mange smålån, kreditkortgæld og anden gæld, så tjek om du betaler administrationsomkostninger, betalingsgebyr og lignende hver måned. Det kan nemt løbe op i et pænt beløb, du kunne bruge på at få betalt af på din gæld. Så selv, hvis du kun kunne opnå ’samme’ ÅOP/årlige omkostninger i procent på et nyt samle lån, så ville det nok være bedre. Tjek de samlede kreditomkostninger også udover ÅOP. Måske kan du ved at samle dine lån et sted på mere luft ved at alle lånene måske afdrages over en lidt længere periode. Det giver lavere månedlige afdrag og derved mere luft i budget. Prisen er selvfølgelig, at du skal betale tilbage over en længere periode, og det gør selvfølgelig lånet dyrere.

Refinansiering af gæld via et samlelån

Som nævnt er samlelån en refinansiering af gæld. Refinansiering, fordi du omlægger alle dine lån i et nyt samlet lån, der gerne skulle gøre, at du slipper væsentligt billigere i samlede kreditomkostninger end din nuværende situation. Uanset om du kun har to lån eller om du har flere små lån og anden gæld, så kan det måske betale sig for dig. Det er ret nemt og hurtigt at finde ud af.

  1. Kig på dine månedlige betalinger. Læg sammen, hvad du samlet set betaler hver måned.
  2. Se, hvor meget du skylder og læg det sammen i en total.
  3. Kig på lånenes vilkår. Tjek ÅOP og de samlede kreditomkostninger i lånets løbetid (læg de samlede kreditomkostninger eller den samlede pris sammen inkl kreditomkostningerne).
  4. Ansøg om et samlelån eller anden finansiering, hvor du kan samle dine lån i et lån. Fx Bank Norwegians, der kan udfyldes på få minutter, og hvor du kan have en medansøger/kautionist. Medansøger gør lånet billigere, og der er større chance for, at du får lånet.
  5. Du modtager kort efter et lånetilbud. Sammenlign prisen på dine nuværende lån og det nye lån: Sammenlign lån fx hvad de samlede kreditomkostninger er for nuværende lån og det nye lånetilbud. Vær opmærksom på, at hvis du har valgt en længere låneperiode for at få lavere månedlig ydelse, så er de samlede kreditomkostninger højere – men giver dig mere luft i budget. Ønsker du lavest mulige kreditomkostninger, skal du vælge den korte afdragsperiode som er muligt i dit budget.

Held og lykke – vi håber, at du får dit samlelån og opnår en stor besparelse! Ønsker du flere informationer om det at samle lån i ét lån, så læs videre herunder, hvor vi behandler emnet ‘Samlelån’ i dybden.

Et samlelån kan give overblik over din økonomi

Et samlelån er en god mulighed for alle, der har flere lån, kreditkortgæld, kassekreditgæld og anden klatgæld spredt udover flere kreditorer. Et samlelån er typisk billigere målt på ÅOP (årlige omkostninger i procent) end mange små forbrugslån og hurtiglån. Det gør derfor, at du kan spare nogle penge på at samle dine lån. Samtidig er samlelånet også med til at give dig et større overblik over din økonomi.

Hvis du har mange lån, kan det være svært for dig at danne dig et overblik over din økonomi. Hvis du har mange forskellige mindre lån, betaler du højst sandsynligt også en højere rente og nogle flere gebyrer, end hvis du bare havde et stort lån.

Du har faktisk mulighed for at indfri alle dine små lån med et stort lån i stedet. Det er det, der hedder et samlelån. Med et samlelån låner du penge til at samle dine lån et sted. Det betyder, at du ikke længere skal holde styr på flere forskellige lån. Det kan derfor gøre din økonomi langt mere overskuelig for dig.

Et samlelån har også tit en lavere rente, end mange små forbrugslån har. Det kan være med til at give dig nogle flere penge mellem hænderne hver måned. Hvis du har levet med gæld i mange år, kan det derfor være en rigtig rar løsning for dig både at få flere penge og at få mere overblik.

Samle lån et sted

Du har flere forskellige muligheder for at samle dine lån et sted. Det kan for eksempel være i den bank, hvor du er kunde. Hvis du er kunde hos flere banker, kan du prøve at høre flere af dem.

Som regel vil du være interesseret i at tage et samlelån, fordi du har taget flere små forbrugslån. Hvis du har et huslån hos en større bank, kan det være en god ide at høre dem, om de vil give dig et samlelån. Det kan være en god løsning for dig.

Du kan dog også prøve at høre en anden bank, om de er interesserede i at give dig et samlelån. Der er nogle banker, der har specialiseret sig i at lave samlelån. De har derfor tænkt på alle aspekter i forbindelse med at samle dine penge. Når du ser på deres samlelån, kan du nemt få et overblik over, hvad du kan låne og til hvilken rente.

Få samlet din gæld et sted

En anden mulighed for at få samlet din gæld et sted er, at du selv står for at tage et stort lån, der kan indfri dine små lån. Det kan også være med til at give dig et bedre overblik og en bedre økonomi. Du kan for eksempel bruge et stort forbrugslån som samlelån.

Det kan lyde bagvendt at betale dine forbrugslån af med et andet forbrugslån, men hvis du har fem mindre forbrugslån, der alle har en høj rente, kan det godt betale sig for dig at tage et stort forbrugslån, så du kan betale dem ud.

Det er vel at mærke, hvis det store forbrugslån har en fordelagtig rente. Hvis du for eksempel har fem mindre lån på omkring 20.000 kroner, kan du altså tage et stort lån til 100.000 kroner og betale de andre lån af. På den måde kan du få samlet din gæld et sted. Renten på de 100.000 kroner, skal dog selvfølgelig være mindre end på de små lån.

Samlelån giver et større overblik over din økonomi

En af de største fordele ved at samlelån er, at det giver dig et langt bedre overblik over din økonomi. I stedet for at skulle holde styr på, hvad du skylder fem forskellige steder, skal du nu kun holde styr på, hvad du skylder et sted.

En af de ting, der ofte fører til, at folk står med en kæmpe gæld, er, at de ikke har noget overblik over deres økonomi. Hvis du har alt for mange lån, kan du komme til det punkt, hvor du simpelthen ikke kan overskue den mere. Så bruger du bare penge på det, du har lyst til – og derfra går der ikke lang tid, før du prøver at melde dig til Luksusfælden.

Hvis du føler, at du er ved at miste overblikket over din økonomi, eller du måske allerede har gjort det, er det ikke for sent at gøre noget ved det, og du behøver ikke eksperternes hjælp. Du kan selv tage affære og rette op på din økonomi.

Hvis du ikke føler, at du selv kan overskue det, kan det være en god ide at booke et møde med din bank, så kan de hjælpe dig med, hvor du skal starte. Sandsynligheden taler for, at de vil foreslå dig at starte med at tage et samlelån.

Meget logistik forbundet med at have flere lån

Det er overvældende at sidde med et væld af regninger og beskeder, som du skal forholde dig til. Det er med til at gøre din økonomi svær at gennemskue. Du kan sagtens have en økonomi, der er nem at danne sig et overblik over, selvom du har gæld. Det handler bare om, at du træffer nogle smarte valg.

Hvis du hver måned skal sidde og holde styr på fem betalinger til forskellige lån, kan det hurtigt ske, at der er et, der smutter. Det er rigtig ærgerligt, hvis det sker. Hvis du misser en betaling på et lån, kan du nemlig havne i det register, der hedder RKI. Det er registeret for dårlige betalere.

Der har du ikke lyst til at havne. Det gør det nemlig svært for dig at få nye lån, hvis du har brug for det.

Du kan forebygge, at du havner i RKI ved at gøre din økonomi mere simpel. Det er en meget enkel løsning, men som du alligevel skal være forberedt på, vil komme til at kræve noget af dig.

Nemmere kun at have en bank at forholde sig til

Udover at give et bedre overblik og mindre logistik gør et samlelån det også nemmere for dig, fordi du simpelthen kun skal forholde dig til en bank. Du skal kun forholde dig til breve fra en bank. Du skal kun forholde dig til regninger fra en bank. Det er også med til at gøre det hele nemmere og mere overskueligt.

Med et samlelån undgår du at miste overblikket, fordi gælden er spredt på mange kreditorer. Samlelånet samler al gælden i en bank eller kreditselskab.

Hvis du har en bankrådgiver, har du også pludselig kun en bankrådgiver at forholde dig til frem for fire eller fem. Hvis der er problemer med dit lån eller noget, som du gerne vil ændre på, er det meget nemmere, når du kun skal tale med en bank.

Et samlelån giver flere penge til dig selv hver måned

Der er administrationsgebyrer forbundet med alle lån. Hvis du ganger dem med fem, løber det pludselig op i rigtig mange gebyrer. Dertil kommer, at du ofte betaler en høj rente for små forbrugslån. Hvis du overvejer et samlelån, er det sandsynligvis, fordi du sidder med nogle rigtig høje omkostninger på lån i øjeblikket.

Når du slipper for nogle af gebyrerne og får en lavere rente på et samlelån, vil du naturligt få flere penge mellem hænderne, selvom du afdrager lån, der er lige så store som før.

Hvis du i årevis har kæmpet med at bringe din gæld ned, vil det føles helt fantastisk pludselig at få flere penge mellem hænderne. Det kan være, at det giver dig mulighed til at gøre ting, som du ikke har gjort i mange år. Det kan for eksempel være at tage på ferie eller begynde at dyrke sport.

Samlelån giver dig mulighed for at slippe af med din gæld hurtigere

Hvis du har meget gæld, drømmer du sikkert om at slippe af med den hurtigere. En anden mulighed i stedet for at få flere penge hver måned, når du tager et samlelån, er, at du stadig afdrager et stort beløb. Når du har en lavere rente på dit samlelån, vil det gøre, at du meget hurtigere kan slippe af med din gæld.

Hvis du har mange små lån med høje renter og gebyrer, vil det tage dig længere tid at betale dem tilbage, i forhold til hvis du har et stort lån med en lavere rente. Du kan derfor betale det samme af på begge måder, men du slipper af med dit store lån langt hurtigere, end du gør med det lille. Hvis du ikke mangler penge, er det derfor en god mulighed.

Mange vælger at betale mindre af på samlelånet og få noget mere luft i deres økonomi. Det er også en god måde at gøre det på. Hvis du har råd til det, kan det dog være værd at overveje, om du ikke bare en gang for alle, skal slippe af med din gæld, så du kan bruge dine penge på noget andet.

Et samlelån kan give dig et større rådighedsbeløb

Når du skal tage et huslån, kigger banken på det, der hedder et rådighedsbeløb. Det er det beløb, du har tilbage, når dine faste udgifter er betalt. Det vil altså sige afdrag på dine lån, forsikringer, vand, varme, el og lignende.

Dit rådighedsbeløb har stor betydning for, hvor stort et huslån du kan tage. Du skal typisk have 5000 kroner per voksen og 2000 kroner per barn i rådighedsbeløb. Det vil altså sige, at en familie med to voksne og to børn skal have 14.000 kroner til mad, tøj, ferier og fornøjelser.

Hvis du betaler høje renter på en masse små lån, kan det være, at du ikke har et så stort rådighedsbeløb. Det kan gøre, at du ikke kan låne så mange penge til at købe et hus for. På den måde kan din klatgæld rundt omkring spænde ben for dig.

Hvis du får ryddet op i din økonomi og taget et samlelån, vil de lavere renter på samlelånet typisk være med til at give dig et større rådighedsbeløb. Det gør det meget nemmere for dig at låne penge.

Hvornår kan det betale sig at tage et samlelån?

Det kan betale sig for dig at tage et samlelån, når renten på samlelånet er lavere end renten på de andre lån, du har. Det gør en stor forskel for din økonomiske situation, om du har fem lån på 20.000 kroner, hvor du skal betale 25 % i rente på dem, eller om du har et lån på 100.000 kroner, hvor du skal betale 15 % i rente. Det kan blive til rigtig mange penge hen over årene.

Når du overvejer at tage et samlelån, bør du derfor undersøge, hvor høj renten på det er. Hvis renten er lavere end på dine nuværende lån, kan du bare tage det. Hvis renten er højere end på dine nuværende lån, bør du selvfølgelig ikke tage det.

Alle samlelån er dog lavet til at samle gæld i et løn. Det betyder, at de naturligt prøver at være billigere end de dyre lån, så de er mere attraktive for dig at tage. Låneudbyderne ved godt, hvad det koster for dig at have mange små, dyre lån. De har derfor med vilje givet deres lån en favorabel rente.

Renter på samlelån

Det er meget forskelligt, hvilken rente du kan få på dit samlelån. Det vigtigste er selvfølgelig, at renten på samlelånet er mindre, end renten på din klatgæld. Men det er selvfølgelig også vigtigt, at du finder et samlelån med en lav rente. Det har selvfølgelig også betydning for din økonomi.

Hvis du er heldig, kan du tage et samlelån med en rente på helt ned til 4,99 %. Hvis du har lån med en rente på 25 % eller mere, vil du altså spare rigtig mange penge hver måned.

Hvor lav en rente du kan få, kommer an på mange forskellige faktorer. Du kan derfor først få den endelige rente på samlelånet at vide, når du har sendt alle dine relevante oplysninger til banken.

Der kan være mange forskellige grunde til, at de ikke ønsker at give dig den allerlaveste rente. Du kan derfor være uheldig at ende med en rente på 17 eller 20 %. Hvis din klatgæld har en rente på 25 %, er det altså slet ikke lige så mange penge du sparer. Men du sparer stadig nogle penge, og det vil også gøre en forskel for din økonomi.

Hvad er et billigt samlelån?

Et billigt samlelån vil typisk være et lån, der har en rente på under 10 %. Her vil du virkelig kunne spare mange penge i forhold til de høje renter, som du ellers betaler på lånene. Som nævnt oven for ligger renten på det laveste samlelån på cirka 4,99 %. Hvis du har mulighed for at tage det lån, vil det selvfølgelig være klart det bedste for dig.

Generelt kan man dog sige, at hvis du finder et samlelån, hvor renten er lavere, end den er på dine nuværende lån, kan det betale sig for dig. Det kan godt være, at du ikke sparer lige så mange penge, som hvis du havde haft mulighed for at få det billige lån, men du sparer stadigvæk nogle penge – og det er det vigtigste.

Derudover er det også værd at tænke på, at du sparer en masse tid og energi, fordi du ikke længere behøver at bekymre dig lige så meget om din økonomi. Du har dermed mere tid til at tænke på andre ting. Det er også værd at tage med, at du ender med meget færre bekymringer. Vælger du at samle din gæld, så led efter billige lån, så du ender med et mere fordelagtigt samlet lån.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på i forbindelse med samlelån?

Udover renten er det altid en god ide at være opmærksom på det, der hedder ÅOP, når du skal tage et lån. Det er lige meget, om det er et samlelån eller enhver anden form for lån.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det er tal, der både inkluderer renter og gebyrer. Det er altså med til at give et mere præcist tal for, hvor meget du kommer til at betale for lånet. Hvis du kun ser på renterne, får du ikke det fulde billede.

Det er meget forskelligt, hvor meget ÅOP er på – og hvor meget højere end renten den er. Det er derfor vigtigt, at du holder øje med den. ÅOP kan sagtens være flere procent højere end selve renten, fordi der er nogle høje gebyrer på det lån, som du er ved at tage.

For de billigste samlelån gælder, at ÅOP er på cirka 6,3 %, mens renten er på 4,99 %. Du betaler altså gebyrer, der svarer til 1,31 %. For dyrere samlelån kan gebyrerne være på flere procent. Det er derfor vigtigt, at du holder øje med dem.

Krav til at få et samlelån

Det er forskelligt, hvilke krav bankerne stiller til ansøgerne til samlelån. Det kommer også an på, om det er et decideret samlelån, som du ansøger, eller om det bare er et forbrugslån, som det er din plan at bruge til samlelån.

Når det er et decideret samlelån, som du søger, er det typisk et krav, at du er over 23 år. Når du er det, anser banken dig for at være mere ansvarlig og dermed bedre til at betale dine lån af. Derudover vil der også typisk være krav om, at du er bosat i Danmark, og at du ikke er registreret i RKI – registeret for dårlige betalere.

Samlelån giver dig luft i budgettet til at afdrage hurtigere. Alle små lån og gæld bliver samlet i et billigere samlelån.

Når du vil tage et stort forbrugslån, kan der ofte gælde meget de samme regler. Dog er det forskelligt, hvor gammel du skal være for at tage et forbrugslån. Nogle steder skal du bare være 18 år, mens andre steder kræver, at du er 21 år eller 23 år. Det er derfor værd at holde øje med, så du er sikker på, at du opfylder kravene til at tage lånet.

Her på 117banker.com prøver vi altid at gøre det så nemt som muligt for dig at tage et lån. Vi har derfor gjort det muligt for dig at sortere de forskellige lån efter, hvor gammel du er. Hvis du er under 23 år, kan du dermed få vist de lån først, hvor du ikke behøver at være 23 år for at tage dem. Der er ingen grund til, at du bruger tid på at kigge på lån, som du alligevel ikke kan tage.

Hvor længe må jeg være om at betale et samlelån af?

Hvor længe du må være om at betale dit samlelån af, afhænger helt af, hvor stort et lån du har taget. Derudover kan der selvfølgelig også være forskel fra bank til bank i forhold til, hvad du vil give dig lov til. Det er derfor svært at sige det mere præcist, end at du kan få et sted mellem 1 og 15 år.

Det er klart, at hvis du har et stort samlelån, har du brug for længere tid til at betale det af. Omvendt ved et mindre lån har du ikke brug for lige så lang tid.

Du har selvfølgelig mulighed for at påvirke, hvor meget du gerne vil betale af hver måned. En mulighed, når du tager et samlelån, er at blive ved med at betale et højt beløb hver måned og så være gældfri langt hurtigere, end du ellers ville. Det er ikke sådan, man normalt bruger et samlelån, men hvis du hellere vil være gældfri end at have mange penge mellem hænderne nu og her, kan det være en god løsning for dig.

Når du skal betale et lån af, er det vigtigste dog, at det hænger sammen for dig rent økonomisk. Det går ikke, at du sidder med et samlelån, som du skal betale af på for kort tid. Det vil ikke gavne dig på nogen måde. Pointen med et samlelån er netop, at du får flere penge mellem hænderne og mere overskud, og det gør du ikke, hvis du skal betale det af for hurtigt.

Samlelån trods RKI

Som du kunne læse ovenfor, er der mange banker, der stiller krav til, at du ikke er registreret i RKI, når du skal have et samlelån hos dem. Det er rigtig ærgerligt, for når du er registreret i RKI – registeret for dårlige betalere – har du netop brug for et godt samlelån, der kan være med til at give dig et overblik over din økonomi.

En af grundene til, at mange havner i RKI, er små dyre lån, som de mister overblikket over. Folk, der er registreret i RKI, ville derfor have rigtig godt af at få et samlelån. Men hvis du er registreret i RKI, er dine muligheder altså mindre.

Det er altid en god ide, at du taler med din egen bank om at få dem til at hjælpe dig med et samlelån. Den bank, som du allerede er kunde hos, kender dig i hvert fald lidt. De vil derfor forhåbentlig have mere tillid til dig, end banker som ikke kender dig, men bare kan se, at du er registreret i RKI.

Det værste, du kan gøre i forhold til din økonomi, når du er registreret i RKI, er ikke at gøre noget. Det kan derfor være en god ide at kontakte banker på trods af, at de skriver, at de ikke vil låne ud til folk, der er registreret i RKI, og høre, om de ikke kan gøre en undtagelse med dig.

Hvem kan hjælpe med et samlelån?

Der er flere banker, hvor du kan tage et samlelån. To af de største spillere på markedet i øjeblikket er Bank Norwegian og Express Bank. De har begge lavet lån, der er decideret rettet mod, at du kan få samlet din gæld hos dem. Det betyder også, at selvom samlelånene egentlig er forbrugslån, er det forbrugslån med en lav rente, der netop er lavet til at hjælpe dig ud af din gæld.

Hvis du vil have et samlelån, kan du med fordel ansøge hos begge to og se, hvilken rente de kan tilbyde dig. Når du har ansøgt, er du ikke forpligtet til at tage lånet. Du kan derfor vælge det billigste og sige nej til det andet.

Det er også altid en god ide, at du spørger den bank, hvor du er hovedkunde, om de vil hjælpe dig med at samlelån din gæld. Det kan godt være, at banken ikke har et decideret samlelån, men det er meget muligt, at de vil være interesserede i at tjene nogle ekstra penge på dig. Og det kommer de jo til, når du begynder at betale af på et stort lån hos dem frem for mange mindre lån hos andre låneudbydere.

Udover de to findes der et hav af forskellige udbydere af forbrugslån, hvor du har mulighed for at tage et lån. Hvis du vil prøve at lave dit eget samlelån, kan du altså tage et lån hos dem. Her på 117banker.com kan du altid se de forskellige udbydere af forbrugslån, og hvilke renter de låner pengene ud til. Det er en god mulighed for at komme videre med din research.

Ansøg om et samlelån online

Det er blevet meget normalt at kunne ansøge om et lån online. Det gælder selvfølgelig også for et samlelån. Det gør, at du kan sidde derhjemme med alle papirerne i ro og mag og få sendt din ansøgning af sted efter arbejde. Det gør det langt mere fleksibelt for dig at tage et samlelån.

Når du har fundet det lån, som du gerne vil have her på 117banker.com, kan du altid gå direkte fra vores side til låneudbyderens side og begynde på ansøgningen. Det er derfor en god måde for dig at sætte hurtigt gang i processen.

Hvis du vil bede din egen bank om et samlelån, er det som regel ikke nok, at du ansøger via nettet. Du kan starte med at kontakte banken telefonisk og høre, om det er noget, som I kan ordne over telefonen, eller om du er nødt til at komme til et møde hos dem.

Fordelen ved, at du ikke skal til et møde, er selvfølgelig, at du ikke behøver at tage fri fra arbejde for at kunne gå til mødet. Når du kan ansøge online, kan du bare sidde derhjemme og ansøge, når det passer dig. Det er derfor en god løsning for dig.

Få hurtigt svar på, om du kan få et samlelån

En anden fordel ved at ansøge om et lån via nettet er, at du hurtigt får svar på, om du kan få lånet eller ej. Når banken har alle dine oplysninger på nettet, bliver det meget nemmere for dem at gennemgå dem og finde ud af, om du kan få et samlelån hos dem eller ej.

Som regel går der heller ikke lang tid, fra du har fået lånet, til du får pengene. Det er derfor en god mulighed for dig.

Når du går i gang med at prøve at danne dig et overblik over din økonomi, er det rart, at det går hurtigt. Det er ærgerligt at skulle vente i lang tid på at finde ud af, hvad der er muligt. Det er lige som, når du skal til at rydde op i dit hus. Så handler det også om at gøre det, når du får lyst til det – og ikke vente i flere dage på det.

Hvad synes andre om mit samlelån?

Hvis du skal tage et samlelån, kan det være rart at vide, hvad andre, der også har taget det lån, synes om det. Her på 117banker.com kan du nemt se, hvad andre synes, om de lån vi præsenterer. Hvis du vælger at tage et forbrugslån til at samle dine lån, er det altså en god mulighed for dig.

Vurderingerne bliver lavet med stjerner, hvor brugerne har mulighed for at give mellem en og fem stjerner. Der er en stjerne selvfølgelig det dårligste, mens fem stjerner er det bedste. Det er selvfølgelig ikke en uddybende kritik eller ros, men det kan være med til at give dig et hurtigt overblik.

Derudover kan du også finde ud af, hvor mange der har vurderet de forskellige lån. Hvis det ikke er så mange mennesker, kan vurderingen være svære at tro på, end hvis det er flere mennesker. Der prøver vi også at hjælpe dig med at finde ud af, hvilket lån der vil være bedst for dig.

Hvis det samlelån, som du overvejer, ikke er nævnt på vores side, kan det være en god ide for dig at prøve at søge på nettet i forhold til, hvad andre synes om lånet. Det er ofte muligt at finde en eller flere anmeldelser fra andre. Det er med til at give dig det fulde billede af, om det er et lån for dig.