Med et samlelån undgår du at miste overblikket, fordi gælden er spredt på mange kreditorer. Samlelånet samler al gælden i en bank eller kreditselskab.
Ingen kommentarer

Skift bank – skal skal ikke? Det virker som et stort skridt for mange at skifte bank. Mange er meget loyale over for deres nuværende bank. Også mere end de måske har grund til. Der er nemlig mange penge at spare eller at tjene ved at flytte sit lån eller sin opsparing til en anden bank. Det kan derfor vise sig at være den helt rigtige løsning for dig.

Skift bank? Der kan være mange grunde til, at du overvejer at skifte bank. Det kan være, at du ikke kommer godt over ens med den bank, som du har nu. Det kan også være, at du har fundet en bank, hvor det er muligt for dig at få en langt lavere rente på dit boliglån, end du har lige nu.

Det kan også være, at du har stiftet gæld hos flere forskellige banker og flere forskellige låneudbydere og derfor ønsker at samle det hele et sted. Der kan altså være rigtig mange grunde til, at du gerne vil skifte bank.

Når du gerne vil skifte bank, er der en række ting, som det er en god ide at overveje. Her på 117banker.com er det vigtigt for os at give dig mest mulig information om de forskellige lån og banker. Det skal være med til at gøre dit skift af bank så nemt som overhovedet muligt.

Vi står ikke selv for at låne penge ud og er derfor lige glade med, hvor du er kunde henne. Det vigtigste for os er at give dig de informationer, som du har brug for for at træffe dit valg. Det er nemlig op til dig, hvor du gerne vil være kunde henne. Det handler om, at du finder en bank, som du er tryg ved.

Det skal du tænke over, når du vælger ny bank

Mange tror, at det vil være besværligt for dem at skifte til en ny bank. Men det behøver det slet ikke at være. Bankerne er jo interesserede i at få nye kunder, og de vil derfor gerne gøre det så nemt som muligt for dig at skifte. Du kan derfor få rigtig mange råd og god vejledning hos den bank, som du gerne vil skifte til.

Hvis du er utilfreds med dit nuværende lån, eller hvis du leder efter et billigere lån, kan det være en god ide, at du taler med flere forskellige banker for at høre, hvad de kan tilbyde dig. Du kommer til at sidde med lånet i rigtig lang tid fremover. Det er derfor vigtigt, at det er en bank, som du har mod på at samarbejde med i mange år. Ellers vil dit skift af bank jo ikke give mening.

Hvis du har mulighed for at tage et møde med den person, der bliver din bankrådgiver, er det en god ide at gøre det. Det kan give dig en ide om, om det er en person, som du har lyst til at samarbejde med fremover. Hvis du i dag er meget i kontakt med din bankrådgiver, kommer du sikkert også til at være det i den nye bank. Hvis du ikke taler så meget med din bankrådgiver i dag, er det et punkt, der nok er mindre vigtigt for dig.

Hvilken bank skal man vælge?

Når du skal vælge en bank, bør det være den, som du føler dig tryggest ved at være kunde hos. Derudover skal du selvfølgelig også gå efter at finde en bank, hvor de kan give dig en god rente på dit lån. Det kan gøre det langt nemmere for dig at få det hele til at hænge sammen rent økonomisk.

Her på 117banker.com kan vi ikke anbefale den ene bank frem for den anden. Når du er i tvivl om, hvilken bank du skal skifte til, handler det om for dig at finde ud af, hvilken bank der er den bedste. Folks økonomiske situationer er forskellige, og det er derfor ikke muligt at sige, at alle vil få det godt i den samme bank.

Alle banker har forskelligt fokus, og det handler derfor om for dig at finde en bank, der har det fokus, som passer til din økonomiske situation. Det kan være, at du har en stor opsparing, som du gerne vil investere. Det kan være, at du er iværksætter og har brug for et godt lån til din virksomhed. Det kan også være, at du er ude på at få nogle lave renter på dit boliglån. Der er mange grunde til at skifte bank, og det handler om at finde en bank, der kan passe til dine behov.

Skift bank online

Hvis du gerne vil skifte bank, har du gode muligheder for at gøre det online. Bankerne vil gerne gøre det så nemt som muligt for dig at skifte. På de fleste banker kan du derfor gå ind og udfylde en formular. For nogle banker er det nok, at du udfylder formularen online. Så sætter de gang i processen med at skifte bank.

For andre er det vigtigt, at du kommer til et møde hos dem. Hvis det er vigtigt for dig at møde din bankrådgiver, er det selvfølgelig vigtigt, at du arrangerer et møde med vedkommende. Det er lige meget, om du kan skifte bank online eller ej.

Sådan kan du tage dine lån med til en anden bank

Du kan sagtens tage dine lån med til en anden bank. For mange mennesker er hele grunden til, at de gerne vil skifte bank, at de gerne vil have en bedre rente på deres lån. Det kan også være, at de har lån hos mange forskellige banker og derfor gerne vil samle deres lån. Lige meget, hvad der er din motivation, har du altså mulighed for at tage dine lån med.

Hvis du har lån hos flere banker, vil det bedste være, hvis du får mulighed for at samle alle dine lån hos den ene bank. Det kan give dig en bedre rente på lånene. Særligt hvis du har mange mindre og dyre lån, er det en god ide at snakke med din nye bank om at samle lånene hos dem.

Skift bank med gæld

Hvis du har gæld, kan du også sagtens skifte til en anden bank. Der handler det igen om at finde en bank, der vil give dig en bedre rente, end den du har nu. Hvis du virker som en stabil betaler, vil det typisk ikke være noget problem for dig at skifte bank.

Skift bank eller blot banklån. Samle lån. Fx i et stort via Bank Norwegian eller anden bank.

Hvis du ikke er lige så stabil, kan det være sværere for dig at overbevise en ny bank om, at de skal have dig som kunde. Det er dog langt fra umuligt at gøre det. Overvej om du med fordel kan skifte til en bank, der tilbyder samlelån, hvis du har oparbejdet gæld flere steder og kreditkortgæld mm. En mulighed kan måske være at få et samlelån hos en bank som Bank Norwegian, hvor du får samlet din gæld og kan få tjekke om du sidder billigere eller med mere luft i budget, når du får et lånetilbud.

Skift bank trods RKI

RKI er registeret for dårlige betalere. Der findes også Debitorregistret. Hvis du er registeret som ‘dårlig betaler’ i et af disse registre, har du helt sikkert allerede styr på, hvad det indebærer for dig. Når du er havnet i RKI, skyldes det, at du har misvedligeholdt dine betalinger i en længere periode. Det kan være afbetalinger på lån eller ting, du har købt på afbetaling. Det kan også være, at du ikke har fået betalt din husleje i en længere periode. Der kan være mange grunde til, at du er havnet i RKI. Ofte kan uforudsete pludselige hændelser føre til, at man ender med en registrering i RKI – fx tab af arbejde, arbejdsevne, pludselig sygdom, skilsmisse. Så det kan ske for alle, og så gælder det om at få arbejdet sig ud af situationen. Det værste man kan gøre er at lade stå til, hvis man ikke kan betale sine afdrag. Kontakt straks långiver og indgå en betalingsaftale, som du kan overholde, hvis dette er muligt.

Hvis du står opført i RKI, vil du typisk have en masse lån, som du har taget for at prøve at dække over din anden gæld. Det kan være en god ide for dig at skifte bank, så du kan få lånene samlet et sted. Dels vil det give dig et bedre overblik over din økonomi. Dels kan det være med til at give dig en bedre rente på lånet. Det kan derfor være en rigtig god mulighed for dig.

Når du er registreret i RKI, vil dine muligheder for at skifte bank være mindre.  Det er dog ikke desto mindre muligt for dig at gøre det. Der er nemlig nogle banker, der godt vil tage dig som kunde. Det handler bare om at finde dem. Det kræver derfor noget mere arbejde at skifte bank, når du er registreret i RKI. Det er dog også noget, som du kan få rigtig meget ud af rent økonomisk. Det kan derfor være en god ide for dig at gøre.

Skift bank uden gæld eller lån

Hvis du hverken har gæld eller lån hos en bank, vil det være nemt for dig at skifte til en anden bank. Hvis du bare har dine konti, som der skal indbetales penge på som løn og boligsikring, og en eller flere opsparingskonti, kan du nemt flytte dine penge til en anden bank.

Det kan du for eksempel gøre, hvis du finder en anden bank, hvor de vil give dig en højere rente på din opsparing. Det kan gøre en stor forskel for, hvor meget din opsparing vokser, om du har den hos den ene eller den anden bank. Det er derfor en god ide for dig at undersøge.

Det kan virke som et stort spring at skulle skifte bank, men lige meget om du har lån eller ej, kan det være en god ide for dig at undersøge med jævne mellemrum, om det kan betale sig for dig. Bankerne ændrer deres betingelser for at tage et lån, og det kan derfor være en god mulighed for dig for at finde et bedre tilbud, end det du har lige nu.