Hvis du skal låne et specifikt beløb, kan du finde beløbet her og vælge et lån, der opfylder det behov.

  1. Klik på lånebeløb.
  2. Kig listen over lånemuligheder igennem.
  3. Udvælg 2-3 lånemuligheder.
  4. Ansøg om det der er bedst for dig. Og når du er færdig, så ansøger du om 1-2 mere.
  5. Vent på lånetilbud (nogle kommer med det samme på skærmen – andre kan der gå lidt tid med).
  6. Vurder hurtigt de indkomne tilbud og accepter det bedste lånetilbud. De øvrige undlader du blot at acceptere.

Husk! Det er uforpligtende og gratis at ansøge om online lån. Og du har 14 dages fortrydelsesret, hvis du accepterer lånet. Såfremt du vælger et såkaldt kviklån, hvor tilbagebetalingstiden fx blot er 60 dage, så er der to dages ‘betænkningstid’ inden lånet bliver udbetalt til din konto.

Find dit lånebeløb her og ansøg om et gratis og hurtigt tilbud.

Lånebeløb – hvor meget kan du låne?

Ordet ”lånebeløb” er det udtryk, man bruger, når man taler om størrelsen på et lån. Altså det beløb, du ønsker at stå med i hånden, når du har optaget et lån. Det er et ofte anvendt ord, der let forveksles med det nærliggende begreb ”hovedstolen”. Selvom de to udtryk har mange ting tilfælles, så dækker de alligevel over to vidt forskellige ting.

Lånebeløbet er den sum penge, du står med i hånden, når du har lånt penge.

Hovedstolen er den samlede gæld, altså det beløb du skylder långiveren, når lånet er optaget. Dette beløb vil altid være højere end lånebeløbet, og det skyldes, at der kommer omkostninger oveni lånet. Det kan for eksempel være oprettelsesgebyrer og stiftelsesomkostninger.

Er du i gang med at undersøge markedet for billige lån, så skal du altså være opmærksom på, at det er beløbet nævnt under ”hovedstol”, du kommer til at betale tilbage. Ønsker du for eksempel at låne 100.000 kr., så kan hovedstolen meget vel ende med at blive 120.000 kr. afhængig af gebyrer, stiftelsesomkostninger og renter.

På nettet har du mulighed for at ansøge om lån på alt fra 1.000 – 400.000 kr. Om du bliver godkendt afhænger i høj grad af din økonomi, indtægt og samlede gældsfaktor. En god tommelfingerregel i forbindelse med lånebeløb er, at jo mindre du ønsker at låne, des større er chancen for, at du bliver godkendt.

Beregn dit lånebeløb

På 117banker.com kan du sammenligne forskellige låneudbydere og blive klogere på, hvad de forlanger i gebyrer, renter og ekstraomkostninger på deres respektive lån. Derefter kan du regne på, hvor meget du eventuelt har råd til at låne.

Hvis du vælger at modtage et lånetilbud fra en af udbyderne, vil du både kunne se dit lånebeløb samt hovedstolen. På den måde ved du præcis, hvor mange penge, du skal betale tilbage; når du kender lånets hovedstol og ÅOP, så kan du nemlig få en idé om, hvor meget lånet koster på månedlig basis. Jo mere du låner og jo længere løbetid, du har behov for, des dyrere bliver lånet som regel.

Hvor stort et lånebeløb har du brug for?

Man skal altid være påpasselig, når man låner penge. Det er let at blive fristet, og det tager ikke mange sekunder, at søge om lidt flere penge end nødvendigt. Når det er sagt, så er der ikke andre end dig selv, der ved, hvor mange penge du har brug for at låne. Men inden du optager et lån, skal du overveje nøje, om du overhovedet har råd. Alle lånte penge skal betales tilbage, og derfor er det vigtigt, at du kun låner lige præcis det, du har behov for.

Hvis du har overvejet muligheder og alternativer, og stadig er interesseret i et lån, så bliver det heldigvis ikke et problem at finde et. Der findes nemlig lån og lånebeløb, som passer til lige præcis din situation – og enhver anden situation for den sags skyld. Om du er studerende, RKI-registreret eller bare på udkig efter et lån til sjov og ballade, så kan det lade sig gøre. Betingelserne afhænger af din kreditværdighed, din alder og din årlige indtægt.

Hvis du skal finde det rette lån, så skal du vide præcis hvor mange penge, du har brug for at låne. Det er fristende at hæve lånet med et par tusinde, så der udover det nødvendige, er lidt ekstra til sjov, men du bør aldrig lade dig friste. Resultatet vil altid være et overforbrug for lånte penge, og det kan på sigt føre til en uholdbar økonomisk situation, hvor det ene lån tager det andet, og den ønskede luft i økonomien udebliver.

Læs kontrakten godt igennem

I dag er det helt utrolig let at låne penge meget hurtigt, og derfor kan man nemt lade sig rive med. Ikke desto mindre er det helt essentielt, at du bruger lidt ekstra tid på at sætte dig grundigt ind i betingelserne bag det lån, du har for øje. Springer du læsningen over og går direkte til underskriftsiden, så risikerer du, at du ender med et lån, der er umuligt at betale tilbage.

Men inden du overhovedet når så langt som til at låne pengene, skal du bruge ekstra god tid på at få klarlagt dine behov og specificeret det præcise lånebeløb. Det kan være svært at sige, hvor mange penge man rent faktisk har brug – især hvis du endnu ikke ved, præcis hvad de lånte penge skal bruges på.

For at hjælpe dig lidt i din søgen på billige lån, har vi taget udgangspunkt i forskellige situationer, der alle indebærer et lån af en vis størrelsesorden. Derefter kommer vi med et bud på, hvordan du kan gribe de respektive lån an, hvis du ønsker at optage et.

Når du er klar til at finde et passende lån, kan du med fordel bruge vores sammenligningsmodul, der giver et godt overblik over de forskellige muligheder.

Lånebeløb hus

Når det kommer til at købe ny bolig, så er det lånebeløb, du har behov for naturligvis lig med prisen på huset minus din egen udbetaling. Siden 2016 har det været bestemt ved lov, at du skal have mindst 5 % af husets værdi i egenbetaling, men bortset fra det, kan du låne pengene som du har lyst. Der findes bare så mange forskellige typer af boliglån, at det kan være svært at finde ud af, hvilket der er det bedste

Der er ingen overordnede retningslinjer for hvilke lån, der passer til hvilke mennesker, men som udgangspunkt kan man sige, at jo større din opsparing er og jo mere risikovillig, du er, des større chance har du for at optage et billigt lån.

Hvor dyrt et hus du kan købe, kan være svært at spå om, men du kan i hvert fald lave nogle beregninger, der kan give dig et indblik i, hvor dyrt et eventuelt lån vil blive. Resultaterne kan du bruge som rettesnor i forhold til at finde ud af, hvor meget du har råd til at låne. Dog skal det siges, at hvis du drømmer om at investere i fast ejendom, så bør du nok kontakte banken, så de kan lave de endelige beregninger.

Der er stor forskel på, hvad de forskellige typer lån koster, og derfor kan det være, at du kan låne flere penge, hvis du vælger et lån frem for et andet.

Låneberegner til bolig

De fleste banker og kreditforeninger har en låneberegner på deres hjemmeside, så du på enkel vis kan lave en udregning, der giver et overslag over, hvor meget du kan låne. For at bruge disse beregnere skal du som regel kender din årlige indtægt, eventuel gæld samt faste månedlige udgifter.

Du kan også finde låneberegnere på nettet, der søger på tværs af forskellige banker for at vise dig markedets billigste lån.

Lånebeløb bil

Hvilket beløb du skal låne til en ny bil, afhænger naturligvis af bilens pris, men også af bilens stand og om du køber den af en privat eller hos en forhandler.

Ønsker du at købe en ældre bil, så er et billån uden sikker et godt valg. Uanset bilens stand vil de fleste långivere give dig et billån med en løbetid på op til 12 år. Hvis du derimod ønsker at optage et billån med sikkerhed, så kan det være svært at få lov til at købe en brugt bil – når du stiller bilen til sikkerhed for lånet, skal den nemlig typisk være færdigbetalt i løbet af 8-10 år, og det indebærer, at din løbetid bliver væsentlig kortere på et billån med sikkerhed.

Hvis du vil købe bil af en privatperson, så kan du sjældent få lov at optage et lån med sikkerhed. Det skyldes at banken ikke anser et sådan køb som et sikkert køb. Derfor skal du låne pengene af en låneudbyder, der ikke stiller spørgsmålstegn ved, hvad pengene skal bruges på.

Har du ingen udbetaling selv, og har dermed behov for at låne alle pengene til bilen, så er det også nødvendigt med et lån uden sikkerhed. Heldigvis er der mange af den slags på markedet.

Låneberegner bil

Både på nettet, i banken og hos landets respektive bilhandlere er det muligt at låne penge til en ny bil. Der findes et væld af forskellige former for billån, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilket lån der er det bedste og billigste i din situation. Skal du have et billån, kan det altså betale sig, at bruge lidt tid på at undersøge lånemarkedet.

På 117banker.com kan du sammenligne billån hurtigt og let, og på den måde kan du danne dig et overblik over udbyderne, betingelserne samt kravene til dig som låntager. Læs mere om Santander Consumer Bank billån eller Bank Norwegian billån.

Når du skal vælge det rigtige lån, skal du være opmærksom på, at flere billån er blevet beskyldt for at gemme de skjulte udgifter så godt, at forbrugeren tror, lånet er billigere end først antaget. Kig derfor altid på ÅOP, da det giver et retvisende billede af lånets samlede omkostninger.

Lånebeløb – skal lånet være fast eller variabelt?

Ved større lån er det altid muligt at vælge mellem en fast og en variabel rente. Det er ikke alle der tilbyder begge del, men hvis du har sat dig ind i omstændighederne, og ikke er bange for usikkerheden, så står den variable rente stærkest for øjeblikket, og den har gjort det i mange år.

Men hvad mener vi egentlig, når vi siger fast eller variabel rente? Når du skal låne penge, særligt hvis der er tale om store beløb, så kan det være en idé at sætte sig ind i begreberne ”fast rente” og ”variabel rente”. Der kan nemlig være stor forskel på din månedlige ydelse alt efter hvilket lån, du vælger

Renten på et fastforrentet 30-årigt obligationslån er historisk lav, men derfor kan der stadig være fordele ved at vælge en variabel rente. Med et realkreditlån på to millioner kr. og 30 års løbetid uden afdrag de første 10 år vil der være op mod 40.000 kr. at spare på et variabelt lån frem for et fastforrentet. Du skal dog være opmærksom på, at et lån med variabel rente kræver, at du er risikovillig, da det er umuligt at spå om, hvad der sker med renterne i fremtiden.

Hvad der er det rette lån for dig, kommer helt an på din økonomi, dine arbejdsforhold og din risikovillighed. Nedenfor har vi listet tre gode grunde til at vælge et fastforrentet lån – kan du ikke sætte flueben ved dem, så skal du måske have et lån med variabel rente. Læs med og mærk efter om du hælder mest til det ene eller det andet.

3 grunde til at vælge fast rente

1: Du tror renten snart stiger, og dermed kan du score en gevinst ved omlægning af lån.

Hvis du tror at renten stiger væsentligt inden for den nærmeste tid, så er et fastforrentet lån det rigtige for dig. Hvis du optager lånet tæt på kurs 100, vil du kunne omlægge det ved en eventuel rentestigning og dermed reducerer din gæld markant. Men en sådan gevinst kræver, at renten stiger inden for en forholdsvis kort årrække – ellers vil de højere renteudgifter æde værdien af den nedsatte gæld.

2: Du sover ikke godt om natten, hvis du ikke kender din månedlige ydelse fremadrettet.

Det er ikke alle mennesker, der er gearet til at leve med usikkerheden om, hvad den næste rentetilpasning vil føre med sig. Her er du nødt til at mærke efter i maven, for en god nattesøvn er alle pengene værd.

3: Du har lige præcis råd til værdien af den faste rente, som den ser ud i øjeblikket.

Hvis din økonomi ikke kan bære, at renten måske stiger et par procentpoint, så er risikoen for stor i forhold til et variabelt lån. Den gevinst du opnår ved en variabel rente, står ikke mål med risikoen for at gå fra hus og hjem, fordi renten pludselig stiger, og du ikke kan betale dine udgifter.

Hvor stort et lånebeløb kan du låne uden at stille sikkerhed?

En af de helt store fordele ved hurtiglån og online lån generelt er, at du ikke skal stille nogen sikkerhed. Långiveren tager ikke din bil, dit hus eller din telefon i pant for lånet, og han stiller heller ingen spørgsmålstegn ved, hvad pengene skal bruges på.

Men hvor meget kan du egentlig låne uden at stille dine værdier i sikkerhed? Det er et spørgsmål, der er svært at give et endegyldigt svar på, da der er mange faktorer, der spiller ind. For eksempel din alder, din kreditværdighed og din årsindtægt.

Umiddelbart er det muligt at ansøge om online lån på helt op til 400.000 kr. uden at stille sikkerhed, men det er ikke sikkert, at du bliver godkendt. Du kan udfylde ansøgningen på mindre end 15 minutter, og når du har sendt den af sted, påbegynder låneudbyderen sin vurdering af dig som låntager. Det vil sige, at han kigger på din kredithistorik, altså om du tidligere har været god til at betale dine regninger til tiden og dermed har udvist økonomisk ansvar.

Kreditværdighed – hvad og hvordan?

Uanset hvor stort et lånebeløb, du søger om at låne, så foretager udbyderen en kreditvurdering af dig. ”Kreditvurdering” er et begreb, der dækker over de handlinger en långiver foretager, når han tjekker en eventuel kunde og dennes mulighed for at betale lånet tilbage inden for de fastsatte rammer. Kreditvurderinger er mere omfattende, jo større lånet er, og det kan handle om alt fra RKI-registreringer og til krav om dansk adresse til mere fyldestgørende spørgsmål om karriereperspektiver, planer for børn, indestående formue eller aktiver og budgetter.

Alle disse ting tages i betragtning, når en låntager vurderer en kunde, ligesom der også bliver kigget på tidligere kredithistorik. Der findes nemlig kreditoplysningsbureauer, som løbende opdaterer deres informationer om alle danske låntagere ved at indhente oplysninger fra banker, långivere og andre finansielle institutioner. En god kreditværdighed ses, når en person har betalt sine regninger til tiden og overholdt eventuelle grænser for kredit.

Hvis din kreditværdighed vurderes som dårlig, kan det være, at du får afslag på det lån, du har søgt om. Hvis låneudbyderen mener, at du ikke har råd til at betale så stort et lån tilbage, som du forespurgt på, så vil du typisk blive tilbudt et mindre. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du vil takke ja eller nej til et sådan lån.

Lær at lægge et budget

Hvad enten det er et stort eller et lille lånebeløb, du har i kikkerten, så bør du altid lægge et budget, inden du låner penge. For det første er det rart at vide, hvor mange penge du reelt har til rådighed hver måned og for det andet, så kan det hjælpe dig til at forstå, hvorfor du eksempelvis altid mangler penge sidst på måneden – eller hvorfor du står og har brug for et lån. Men hvordan lægger man et budget?

Øvelse gør mester – også når det kommer til budgetter

At lægge et budget er ikke umiddelbart så svært, som det lyder. Det kan virke uoverskueligt, når du lige er gået i gang, men efterhånden som du får styr på dine udgifter og indtægter, så bliver det nemmere og nemmere. Og som med alt andet i livet bliver det lettere, jo flere gange du gør det.

Til at starte med kan du åbne din netbank og printe dine kontoudtog for hele året ud. På den måde får du i hvert fald styr på udgifterne.

Budget eller regnskab – eller begge dele?

Når vi taler om privatbudgetter, så handler det om at lægge et budget – altså lave en oversigt – over ens privatøkonomi. Et budget er en fremadskuende liste, der fokuserer på din økonomi fremadrettet, mens et regnskab skuer bagud. Men du har faktisk brug for begge dele, hvis du vil lykkes med dit budget. Du skal nemlig jævnligt følge op på dit budget, så du kan justerer det efter omstændighederne.

Når du først har lagt dit budget, så er det en smal sag at få overblik over din økonomi. Det er let at se, hvor mange penge du har brugt på fornøjelser og andre mindre nødvendige ting – og dermed er det også muligt at se, om der er nogle af disse ting, du kan undvære, så du kan spare op i stedet for at låne.

Hvis det ikke kan lade sig gøre at spare op, så kan du med et budget i hånden lettere se, hvor mange penge du har råd til at låne. Der skal være luft i økonomien, så du kan betale lånet tilbage inden for den fastsatte tid.

Hvad er indtægter?

En indtægt er lig med den løn eller den overførselsindkomst du modtager fast hver måned. Når det handler om budgetter, så er det kun det eksakte beløb efter skat, der er relevant. Ekstraordinære indtægter som bonusudbetalinger, gaver eller overskydende skat bør ikke regnes ind i dit budget, da de ikke udgør et fast beløb.

Hvad er faste udgifter?

Faste udgifter defineres ved at være udgifter, der koster det samme hver måned. Det kan for eksempel være husleje, forsikringer, telefoni og børneinstitutioner, men det kan også være medlemsskaber af sportsklubber eller a-kasser. Kort sagt er dine udgifter alt det, du fast bruger penge på.

Dine betalinger til lån er også en fast udgift, og det skal regnes med i dit budget, da det er penge, du skal finde hver eneste måned.

Hvad er variable udgifter?

Indtægter og faste udgifter er begreber, der er forholdsvis lette at forstå. Men så er der også noget, der hedder variable udgifter; det er de omkostninger, hvor det totale beløb afhænger af, hvor meget du rent faktisk bruger. Det kan for eksempel være strøm, vand og varme, men det kan også være mad og fornøjelser.

Variable udgifter er defineret ved, at det er udgifter, du kan ændre på ved at bruge mindre. Nogle af dem kan du måske skære helt væk, hvis det bliver nødvendigt.

Bankkonti ved budgetplanlægning

Når du lægger et budget for første gang, så kan det være en god idé at oprette forskellige konti til forskellige formål. Til at starte med skal du have en budgetkonto, hvor alle dine indtægter går ind, og hvor alle dine faste udgifter bliver trukket. Udover denne konto bør du som minimum have en madkonto, en forbrugskonto og en opsparingskonto.

Ved at holde dine penge adskilt på forskellige konti gør du det lettere at holde styr på dem. Hvis du for eksempel sætter 500 kr. over på opsparingskontoen hver måned, så ved du, at de penge er reserveret til noget specifikt, fx en ferie. Og når de står på en anden konto, så fristes du ikke til at bruge dem.

Opfølgning er vigtig

Det vigtigste ved et vellykket budget er, at der løbende bliver fulgt op på det. Du skal holde øje med at indtægterne forsætter med at være, som de plejer og at udgifterne ikke pludselig stiger voldsomt. Ved eventuelle stigninger på udgiftsposten, skal du altid sørge for at have en tilsvarende stigning på indtægtssiden – ellers må du spare på de variable udgifter.

Hvor meget kan du låne?

Hvis du har lagt et godt og overskueligt budget, så er det let at aflæse, hvor mange penge du har til rådighed hver måned. Når du kender dit rådighedsbeløb, så ved du også, hvor mange penge du har råd til at låne.

Sørg altid for, at du ikke låner mere end din økonomi kan bære. Med hurtiglån bliver man let fristet, og der skal ikke mange lån til at vælte en ellers sund økonomi.

Lille eller stort lånebeløb?

Hvis du er ny i låneverdenen, så går du sikkert også og tænker på, hvor meget det egentlig er muligt at låne? Vi har været inde på det tidligere, men vi vil alligevel tage et grundigere kig på størrelsen af de forskellige lånebeløb og hvad de kan bruges til. Ønsker du at låne et specifikt beløb, så kan du måske med fordel filtrere din søgning med filteret eller sortere med tabeloverskrifterne. Du kan også læse mere om beløbet, her i afsnittet ‘Lånebeløb’ fx om lån 75.000 kr. eller andet beløb.

Lån 1000 kr. hurtigt og billigt

Jo færre penge du skal låne, des hurtigere og billigere er det. Hvis du står og mangler 1000 kr. til en ubetalt faktura eller en tur i byen, så er det let at låne via nettes mange låneudbydere. De små lån kan lånes helt uden sikkerhed, og det er sjældent at kreditvurderingerne i disse tilfælde er særligt fyldestgørende. Tilsammen betyder det, at de fleste ansøgninger på 1000-kroners lån bliver godkendt.

Lån 5000 kr. hvis du er fyldt 20 år

At låne 5000 kr. er nogenlunde ligeså let som at låne 1000 kr. Den eneste forskel er, at de fleste udbydere af lån på 5000 kr. ikke godkender unge under 20 år. Du skal altså lige have et par år voksne år med på bagen, inden du kan lån større beløb. Til gengæld kan du hos mange långivere opnå rabat på stiftelsesomkostninger samt renter, hvis det er første gang, du låner penge.

Lån 100.000 kr. og få luft i økonomien

Sidder du lidt stramt i det, og har du brug for lidt ekstra luft i din økonomi, så kan du optage et forbrugslån på 100.000 kr. Det giver dig mulighed for at betale uforudsete udgifter eller måske betyder det, at du kan samle mindre gæld på ét sted?

Et lån i denne størrelsesorden kan ikke betales tilbage lige så hurtigt som kviklånene, og løbetiden er som regel mellem 12-96 måneder – afhængigt af lånebeløbet.

Lån 400.000 – det største online lån du kan få

400.000 kr. er mange penge, og hvis du optager et lån i den størrelsesorden, så skal du være klar over, at det vil få betydning for din økonomi i mange år. Derfor er det vigtigt, at du bruger pengene korrekt, så du ikke klatter dem væk på sjov og ballede, men derimod bruger dem på noget, du ikke kunne have undværet.

Det kan være du ønsker at samle din gæld ét sted eller at du skal bruge penge til at investere i din fremtid? Uanset hvad du ønsker at bruge pengene på, så skal du ikke stå til regnskab overfor en bankrådgiver, og det må siges at være online lånets helt store fordel.

Vær forsigtig, når du låner penge

Inden du kaster dig ud i lånebranchens vilde og uoverskuelige verden, er der nogle ting, du skal tænke over. Du skal være forsigtig, når du optager lån, for det er let at overse en afgørende betingelse.

De fleste af dem der optager et kviklån eller et andet online lån, gør det, fordi de har brug for et pusterum i deres økonomi og hverdag. En fjerdedel af alle de mennesker, der optager et kviklån i Danmark, har problemer med at betale tilbage, og det skyldes til dels, at de er blinde overfor de høje udgifter et hurtiglån som regel fører med sig.

Det er vigtigt, at du læser betingelserne godt igennem, så du ikke pludselig står med håret i postkassen og ikke har penge til det næste afdrag.

Optag aldrig et lån, for at betale et andet af

Hvis du skylder penge, og har svært ved at finde plads i økonomien til de faste afdrag, så kan det være fristende at optage endnu et lån. Et lån der kan bruges til at afdrage på et andet. Det lyder umiddelbart som en god idé, men der er strafbart og ganske enkelt ulovligt. Det er det, fordi du aldrig må optage et lån, som du ved, du ikke kan betale tilbage – og det kan du jo ikke med et lån, du optager for at betale et andet lån, som du heller ikke har råd til at betale af på.

Undgå at komme i RKI

Hvis du vil holde dine muligheder åbne i forhold til at låne penge, så er det vigtigt, at du ikke bliver registreret som dårlig betaler i RKI. En sådan registrering vil forringe dine muligheder på lånemarkedet, og det vil desuden føre til væsentlig dårligere betingelser, hvis du alligevel får lov at låne igen.

Du kommer i RKI, hvis du ikke kan betale dine regninger til tiden eller hvis du på anden vis ikke overholder dine aftaler. Og netop af denne grund bør du aldrig optage et lån, medmindre du har lagt et budget, der tydeligt viser, at du har råd.

Brug guiden hvis du har spørgsmål

Sidder du tilbage med spørgsmål, du ikke har fået besvaret i denne artikel, så kan du med fordel bruge vores guide. Her kan du finde alt, hvad der er værd at vide om låneprocesser, begreber fra den finansielle faktor samt artikler og lånerelaterede emner. Du kan for eksempel finde informationer om hurtiglån, kviklån eller forbrugslån, ligesom du kan finde eksempler på måder at finansiere forskellige køb på.